1994

01.01.

Uusi vuosi avattiin reippaasti lennokkien lennätyksellä. TT Eagle lensi kentällä kaksi kertaa. Ensimmäinen lento oli lyhyt ja toinen noin 15 minuuttia. Moottorissa oli hieman käyntivaikeuksia. Ilma oli aivan tyyni ja pakkasta oli hieman. Sumu ja matalalla olevat pilvet haittasivat hommaa. Ei tullut vaurioita.


02.01.

Kentällä olivat Risto ja meikäläinen. Ilma oli samanlainen kuin eilen paitsi välillä tosi sakea lumisade yllätti, mutta se loppui saman tien. TT Eagle lensi kolme kertaa, lentoajat olivat 15-20 minuuttia. Koneella on takanaan kaikkiaan yksitoista lentoa. Riston koneen sukset aiheuttivat ongelmia ilmassa. Rullaustielle tehdyssä laskussa Riston koneen moottoripukki hajosi.


06.01.

TT Eagle lensi talvisella ja kylmällä Forssan lentokentällä. Pakkasta oli noin -5°C ja tuulipussi oli suorana. Kone lensi kolme lentoa, joista kaksi oli pitkää ja yksi oli lyhyt. Ensimmäinen lento piti lopettaa kesken, kun sormet olivat aivan jäässä. Mukana oli Risto.


09.01.

TT Eagle lensi Forssan lentokentällä. Ilma oli aivan tyyni ja kirkas, pakkastakin oli vain pari astetta, siis ihanteellinen talvikeli. Ensimmäinen lento sujui hyvin aina laskua myöten. Toisella lennolla kone ei enää totellut sivuperäsintä ja se tuli tyhjäkäynnillä kaartoa tehden laskun talviseen kyntöpeltoon. Sivuperäsimen muovisaranat olivat menneet poikki lennon aikana!! Vauriot olivat seuraavat: siipeen tuli reikiä, nokkapyörä vääntyi ja nokkapyörän jousi rikkoi runkoa pohjasta. Mukana olivat Toivolan pojat.


23.01.

TT Eagle lensi jälleen Forssan kentällä. Ilma oli hyvin keväinen; aurinko paistoi ja taivas oli kirkas, tosin tuuli oli koko ajan kova. Kone lensi kolme noin 15 minuuttia lentoa. Mukana oli Risto oman koneensa kanssa, joka oli varustettu suksilla. Omalla koneella on takana 19 lentoa.


18.02.

TT Eagle lensi taas pitkän pakkasjakson jälkeen. Vain yksi lento lennettiin Forssan kentällä, koska moottori ei lähtenyt enää käyntiin vakiopolttoaineella. Ilma oli tyyni ja talvinen.


19.02.

TT Eagle lensi ensimmäisen kerran Matkussa. Koneella lennettiin kaksi lentoa, joista viimeinen päättyi taas siihen, että sivuvakaajan saranat hajosivat ilmassa ja koneesta tuli ohjauskyvytön. Tällä kertaa vauriot jäivät pienemmiksi kuin edellisellä kerralla. Vain spinneri hajosi ja siipeen tuli yksi reikä.


20.02.

TT Eagle lensi kaksi kertaa Matkussa sivuperäsin korjattuna. Ilma oli tyyni ja aika kylmä. Moottori kävi hyvin 10% nitrolla. Lennot olivat noin 15 minuuttia.


27.02.

TT Eagle lensi jälleen, tällä kertaa Forssan kentällä. Kaikkiaan kone lensi viisi noin 15 minuutin lentoa. Ensimmäisen lennon jälkeen moottorin kiinnityspultit piti kiristää. Olikohan tärisevä moottori syynä aikaisempiin sivuperäsinongelmiin? Ilma oli aurinkoinen ja tyyni. Myöhemmin alkoi tuulla. Mukana lennättämässä oli myös Risto. Toivolan pojat olivat yleisönä.


13.03.

TT Eagle lensi Forssan kentällä ja mukana oli myös Risto. Ensimmäisellä lennolla moottori kävi röpöttämällä ja kone lensi vaivaisesti vastatuuleen. Laskussa tuli pientä hämminkiä ja kone jäi kauas pellolle. Toisella lennolla neulaa laitettiin puoli kierrosta kiinni, ja moottori kävi todella hyvin ja kone kulki lujaa. Kolmannen lennon laskussa kone tömähti rajusti kenttään sillä seurauksella, että nokkapyörä meni solmuun ja pohjabalsat kärsivät hieman. Koneella on nyt takanaan kaikkiaan 32 lentoa. Ristolla oli oman koneen moottorin kanssa käyntivaikeuksia.


27.03.

TT Eagle lensi taas Forssan kentällä. Kone lensi kaikkiaan neljä lentoa, joista Risto lensi yhden ja itse ajoin loput. Moottori kävi koko ajan erittäin hyvin ja kone lensi nätisti. Ilma oli talvinen, mutta aurinkoinen. Lennot olivat keskimäärin noin 15 minuuttia. Tuuli oli kohtalainen, mutta tasainen. Mukana olivat myös Hanna ja Toivolan pojat.


01.04.

TT Eagle - yksi lento Matkussa tänään. Ilma oli sateinen ja sumuinen. Arja ja Tapani olivat seuraamassa urheasti ulkona ja Hanna oli sisällä, tiätty. Tämän päivän kommentti oli Hannan kirjoittama. Toimittajan huomautus.


03.04.

TT Eagle lensi Forssan kentällä. Lentoja oli kaikkiaan kolme kestoiltaan noin 15-20 minuuttia. Aluksi ilma oli aivan tyyni, mutta kolmannen lennon aikana tuulipussi oli jo aivan suorassa. Tein läpäriharjoituksia. Lennätykset jatkuivat Matkussa, jossa kone lensi kaksi lentoa ja yleisönä oli Hannan sukua. Lentoja on tähän mennessä kaikkiaan 42.


04.04.

Forssan kentällä olivat Risto, Senttilä ja meikäläinen TT Eaglen kanssa. Kone lensi kolme lentoa navakassa tuulessa ja laskut onnistuivat siitä huolimatta hyvin. Senttilällä oli mukana New Yamamoto, jossa ilmeni polttoaineen saantivaikeuksia.


10.04.

Lennokkitoimintaa oli taas kentällä. TT Eagle lensi kolme 15 minuuttia mittaista lentoa. Viimeisessä laskussa kone vaurioitui. Tuliseinä hajosi nokkapyörän kiinnityksen kohdalta ja rungon pohjabalsoja irtosi. Syynä oli ehkä lentoon lähteneen pienkoneen pyörteet? Mukana olivat myös Risto ja Senttilä, jolla oli taas vikaa New Yamamoton polttoainesysteemeissä. Kokeilin Riston 6.5 cm³ lennokkia.


12.04.

TT Eagle lensi keväisellä kentällä. Ilma oli hyvin lämmin ja kirkas. Kone lensi neljä lentoa ja tällä kerralla ylittyi 50 lennon raja. Lennokkitoimintaa haittasi laskuharjoituksia lentänyt kerhon Piper 140. Kaikkiaan koneella on takanapäin 52 lentoa.


13.04.

TT Eagle lensi yhden lennon Matkussa. Tuuli oli hyvin kova ja pelto oli vetinen.


17.04.

TT Eagle lensi sateisessa, tuulisessa ja koleassa kevätsäässä kaksi lentoa. Navakasta tuulesta huolimatta kone lensi hyvin ja laskut onnistuivat. Mukana oli myös Risto.


22.04.

TT Eagle lensi yhden lennon Forssan lentokentällä. Keli oli tuulinen ja hyvin puuskittainen. Kone lensi vain yhden lennon ja lasku onnistui hyvin tuulesta huolimatta. Keli oli tosi paha. Kentällä oli lennättämässä Sanomien painotalon kaveri. Mukana oli myös JT.


24.04.

TT Eagle lensi jälleen Forssan kentällä, jossa oli Yhteisvastuu-lennätys. Mukana lennättämässä olivat myös Risto ja Senttilä, jolla oli uusi Zero. Se lensi kaikkiaan kaksi onnistunutta lentoa. Oma koneeni lensi seitsemän lentoa. Yhdessä heittolähdössä moottori sammui kesken kaiken ja kone tupsahti kenttään. Alussa oli suht' kova, hieman puuskittainen, tuuli, joka tyyntyi loppua kohden. Lopuksi oli aivan tyyntä. Laskut olivat pomppulaskuja, ja yhdessä laskussa pyrstöstä lähti pala balsaa pois. Koneella on takanapäin 63 lentoa.


03.05.

TT Eagle lensi Forssan kentällä. Kone lensi kaikkiaan kuusi lentoa. Ilma oli aluksi aika tyyni ja lämmin, mutta se kylmeni ja tuuli voimistui iltaa myöten. Laskut onnistuivat hyvin ja koneen sai rullattua starttipaikalle takaisin. Viimeinen lasku oli paras, kone ei tehnyt yhtään pomppua. Alussa lentoliikenne haittasi lennätystä. Kentällä kävi mm. Zlin.


04.05.

TT Eagle lensi kentällä. Ilma oli hyvin kolea, ja tuuli oli kohtalainen. Kone lensi kaksi kertaa. Moottori sammui molemmilla kerroilla ennen aikojaan. Kassu oli mukana.


07.05.

TT Eagle lensi yhden lennon Forssan kentällä. Tuuli oli kova ja puuskittainen. Illalla Pompun Tero lennätti alatasoaan, joka lopuksi teki kärrynpyörän asfaltilla. Vauriot olivat yllättävän pienet siihen nähden, miltä kolari näytti.


08.05.

TT Eagle lensi seitsemän lentoa Forssan kentällä. Sää oli jo hyvin kesäinen. Ilmassa oli paljon nostavia virtauksia, jotka keikuttivat ja heittivät konetta välillä paljonkin. Kaikki laskut onnistuivat hyvin. Kentälle tuli myös Autopirtin kaveri, joka lennätti Telemaster-konettaan pari kertaa. Omalla koneellani on takanapäin 79 lentoa.


09.05.

TT Eagle lensi neljä kertaa kentällä. Ilma oli lämmin ja aivan tyyni. Kaikki laskut onnistuivat hyvin. Yhdestä läpilaskusta kone ei enää noussutkaan. Laskuharjoituksia tekevät pienkoneet haittasivat lennätystä. Wemmi oli mukana katsomassa.


15.05.

TT Eagle lensi Forssan kentällä. Kone lensi kaikkiaan viisi lentoa. Sää oli hyvin vaihteleva. Välillä oli navakkaa tuulta ja välillä taas oli aivan tyyntä. Jossain välissä tuli muutama vesipisarakin. Senttilällä oli mukana Fun Fly-kone. Omalla koneella on nyt takanapäin 88 lentoa.


28.05.

TT Eagle lensi kaksi kertaa Matkussa. Ilma oli hyvin kolea ja tuuli aivan hirvittävä, mutta kone lensi hyvin kaikesta huolimatta. Kokonaislentoaika oli noin 40 minuuttia.


29.05.

TT Eagle ja Styrox 40 lensivät kentällä. Risto otti Styroxin ylös. Nousussa oli hieman ongelmia ja kone lensi hetken epävakaasti. Ajoin myös itse sitä muutaman minuutin. Kone lentää, mutta se ei ole välttämättä kovin mukava ajettava. Eagle lensi kaksi lentoa. Ristolla oli mukana Pinkki. Ilma oli kolea ja tuulinen. Lopuksi satoi jo vettä.


11.06.

TT Eagle lensi Matkussa kaikkiaan kuusi lentoa. Pisin lento oli noin 25 minuuttia. Moottori sammui muutaman kerran syöksykierteen jälkeen. Viimeisessä heittolähdössä nokkapyöräteline tipahti peltoon ja hukkui. Koneella on takanapäin kaikkiaan 98 lentoa.


19.06.

TT Eaglen sadas lento lennettiin huonoissa olosuhteissa. Tuuli oli kova ja puuskittainen, ja vettä satoi hieman. Ensimmäinen lento päätyi kauaksi pellolle ja potkuri meni poikki. Mukana lennättämässä olivat myös Risto, jolla oli mukana uusi Hurricane ja Kaasalaiset olivat Eaglensa kanssa. Tyypitin Riston Hurricanea. Tänä vuonna on kertynyt tähän mennessä 30 lennätyspäivää.


21.06.

TT Eagle lensi Lehtisillä kolme lentoa. Lentoajat olivat 7-20 minuuttia. Ilma oli kaunis ja tuuli oli kohtalainen. Ensimmäisen lennon aikana power panel oli kai mennyt oikosulkuun ja se oli palanut tosi pahasti.


24.06.

TT Eagle lensi Forssan kentällä neljä lentoa. Ajat olivat 15-20 minuuttia. Ilma oli aurinkoinen ja tuulinen. Risto oli mukana Hurricanen kanssa.


25.06.

TT Eagle lensi yhden lennon Matkussa. Lennätys kävi aivan sietämättömäksi hyttysten takia.


26.06.

TT Eagle lensi kentällä kaksi kertaa. Lennättämässä olivat Toivolan pojat, joilla oli mukana Playboy, Risto oli Hurricanen kanssa ja Nokialta joku Toivoloiden kaveri, jolla oli ¼ Piper Cub J-3. Eaglella on takanapäin nyt 110 lentoa.


28.06.

TT Eagle lensi kaksi lentoa kentällä. Ilma oli aurinkoinen ja tuulinen. Ensimmäisessä laskussa tuuli keikautti konetta, ja se tuli siipi edellä maahan. Ainostaan potkuri meni poikki. Mukana oli Kimmo, joka myös ajoi konetta.


Photo by Jari Vehmaa

TT Eagle ja kirjoittaja Forssan lentokentällä


29.06.

TT Eagle lensi yhdeksän kertaa Matkussa. Pisimmät lennot kestivät yli 20 minuuttia. Ilma oli hyvin aurinkoinen. Katsomassa oli Hannan kummityttö Anna-Riikka perheineen. Lähetin oli päivän aikana päällä niin kauan, että noin minuutin kuluttua viimeisestä laskusta laite alkoi piipata matalan akkujännitteen takia.


05.07.

TT Eagle lensi kolme kertaa Forssan lentokentällä. Tuuli oli kentänsuuntainen ja välillä aika kovakin. Ristolla oli mukana Hurricane, josta toisen lennon aikana oli tärissyt irti moottorin etupään kolme kiinnityspulttia. Ilmeisesti moottori ei vaurioitunut? TT Eaglella on nyt takanapäin 124 lentoa. Jos keskimääräinen lentoaika on ollut noin 15 minuuttia, niin kokonaiskäyntiaika on ollut 31 tuntia. Jos keskinopeudeksi kuvitellaan vaikka 55 km/h, niin kone on lentänyt 1705 kilometriä!!


Photo by Jari Vehmaa

Risto Danska ja Hurricane


06.07.

Piper Cup J-3 oli mukana Forssan kentällä. Homma meni vähän vitulleen. Ensimmäisellä yrityksellä kone kampesi oikealle ja tupsahti nokalleen, jolloin laskutelineen kiinnitysklipsut menivät poikki. Toisella yrityksellä kone kampesi puolestaan vasemmalle ja meni taas nokilleen. Kolmannella yrityksellä kone irtosi kentästä, mutta kampesi edelleen vasemmalle ja tupsahti multaan. Vauriot jäivät pieniksi. Potkuri katkesi, laskutelineet vääntyivät vähän ja kabiinin ikkunankarmit hieman repesivät. Kannuspyöräkoneen rullauskokemus oli hieman heikoissa kantimissa ja samoin se, että sivuperäsin on vasemmassa sauvassa.


07.07.

TT Eagle lensi Matkussa kahteen otteeseen. Päivällä kone lensi kolme lentoa, joista yksi oli aivan tynkälento. Kaksi muuta lentoa olivat kestoltaan normaalit. Keli oli hyvin levoton, mikä näkyi koneen pomppimisena ja tempoiluna. Illemmalla kone lensi vielä neljä lentoa. Kellon ollessa noin 20.00 - 22.00 keli oli jo aivan tyyni ja lento oli tasaista.


17.07.

Tein ensimmäiset rullaukset NotForSalella Forssan lentokentällä. Tyhjäkäynti oli hieman liian isolla, jolloin kone rullasi liian nopeasti. Hain moottorin säätöjä kohdalleen, mutta homma loppui siihen, kun neulanholkki löystyi kaasuttimen rungosta. Illemmalla ajoin lähes vuoden tauon jälkeen kaksi lenkkiä Utilityllä Matkussa. Kone oli hieman peräpainoinen, koska isot pyörät ja metallispinneri ovat muussa käytössä. Lennot olivat hyvin lyhyitä ja viimeisessä laskussa sivuperäsimen tappisaranat hajosivat. Lento oli aika keikutusta Eagleen verrattuna. Myöhemmin kentällä saksalainen push & pull -tyyppinen pienkone teki pitkäksi menneen laskun ja päätyi lopulta Loimijoen ja Tammelan suoran väliselle pellolle.


Photo by Jari Vehmaa

NotForSale uutena


19.07.

Aloitimme Markon kanssa tämän kesän veneilykauden Saaren kansan-puistossa. Mukana olivat Trigger 90 ja BCS 21. Ajot loppuivat kummankin veneen osalta hyvin lyhyeen. BCS:stä löystyi kaasutin heti ja vene sammui järvelle. Trigger 90 sammui lumpeikkoon ja radiotila oli vettä puolillaan. Aallokko oli liian korkea molemmille veneille. Katsomassa olivat Hanna ja Haverinen.


21.07.

Tänään oli NotForSale:n kauan odotettu koelento. Ilma oli aivan tyyni ja puikoissa oli Risto. Kone lähti nätisti liikkeelle ja irtosi kentästä, kammeten hieman vasemmalle. Koneen ollessa noin kymmenen metrin korkeudella kentän suuntaisesti, se muljahti yht'äkkiä ja tuli kohti maata. Risto sai vedettyä sen verran, että kone oli lähes vaakalennossa osuessaan maahan. Vauriot olivat yllättävän pienet. Moottori oli tietysti aivan mullassa, muovinen moottoripukki oli säpäleinä, muutamien servojen kiinnitykset olivat pettäneet ja laskutelineiden muoviset kiinnitysklipsut olivat menneet poikki.


Photo by Jari Vehmaa

NotForSale ennen koelentoa


22.07.

Utility lensi Forssan kentällä kahteen otteeseen. Aamupäivällä kone lensi kaksi pitkää lentoa. Sitä ajettiin uudemman kerran iltapäivällä, jolloin toinen lentoonlähtö koitui koneen tuhoksi. Kone pääsi käsiheitossa liian pystyyn ja sakkasi nokka edellä kenttään. Sen etuosa hajosi aika pahasti, mutta on täysin korjattavissa. Lennättämässä olivat Risto Hurricanen kanssa ja Senttilällä oli Fun Fly.


24.07.

TT Eagle lensi kolme lentoa Matkussa. Ilma oli hyvin lämmin ja tuulinen, mikä näkyi koneen rauhattomana lentona.


27.07.

TT Eagle lensi helteisellä Forssan kentällä. Aluksi tuuli oli kohtalainen, mutta lähes kentänsuuntainen. Illan edetessä se tyyntyi kokonaan. Kone lensi kaikkiaan seitsemän lentoa ja ajat olivat 10-20 minuuttia Tein myös ensimmäiset oikeat läpilaskut, joissa telineet koskettivat kenttää. Moottori tuntui hieman tehottomalta, onhan se käynyt tosi paljon, vai vaikuttiko helteinen ilma asiaan? Koneella on takanapäin nyt 136 lentoa.


28.07.

TT Eagle lensi kentällä kuusi lentoa. Tuuli oli aluksi tosi kova. Moottorin kanssa tuntui olevan vaikeuksia. Aluksi se kävi hyvin, mutta aina puolen tankin jälkeen moottori ei enää kestänyt täyttä kaasua. Loppuillasta tein täydellisen läpilaskun. Mukana olivat Risto ja Hanna.


31.07.

TT Eagle lensi yhden näytöslennon Matkussa. Yleisönä olivat Laannit ja muita Hannan sukulaisia Lunkaasta. Lento oli kesäloman viimeinen.


07.08.

TT Eagle lensi viisi lentoa, joista kaksi lennettiin kentällä ja loput Matkussa. Kentällä ollessa ukkonen jyristeli Tammelan suunnalla. Matkussa keli oli sateenjälkeinen ja aivan tyyni. Äitikin näki nyt ensimmäistä kertaan meikäläisen radiolennokin lentävän, kun olivat tulossa kylään Matkuun.


08.08.

TT Eagle lensi seitsemän kertaa Forssan lentokentällä. Ilma oli aivan tyyni. Ohjelmassa oli läpilaskuja, silmukoita ja syöksykierteitä. Muutama pipariksi mennyt läpilasku jäi kenttään. Kentällä oli jonkin verran myös muuta lentotoimintaa. Viimeisin lento kesti lähes puolituntia ja laskuun tultaessa lähetin alkoi varoittaa matalasta akkujännitteestä. Koneella on nyt takanapäin 161 lentoa.


10.08.

TT Eagle lensi kaksi lentoa kovassa sivutuulessa Forssan lentokentällä. Paikalla sattui olemaan myös Korremäen Raimo.


11.08.

TT Eagle lensi seitsemän kertaa kentällä. Mukana oli myös Risto. Pari läpäriä jäi myös tänään kenttään. Kone kulkee mukavasti kun nitroa on yli 10%. Ilma oli pilvinen ja tuuli oli sopiva, ja lähes kentän suuntainen.


21.08.

TT Eagle lensi kolme kertaa tänään Matkussa. Ilma oli jo aika syksyinen ja oikukas. Tuuli tempoili ja heitteli konetta vähän miten sattuu.


22.08.

TT Eagle lensi seitsemän lentoa Forssan lentokentällä. Ilma ja keli paranivat iltaa kohden, jolloin oli jo aivan tyyntä. Mukana oli myös Risto Hurricanen kanssa. Viimeisten lentojen aikana, jokin rupesi pitämään kovaa resonointia omassa koneessani. Ilmeisesti vapaana heiluva nokkapyöräteline oli syypää.


21.08.

Tein rullausharjoituksia NotForSalella Forssan kentällä. Nokalla on uusi ASP 45.


22.08.

Tänään oli kesän toinen veneilypäivä. Saaressa oli mukana BCS 21. Vene on tosi hyvin trimmissä. Se ei sammunut kertaakaan tekniikan pettämiseen. Veneellä ajettiin kaksi tankillista ja ajot loppuivat, kun radiotilassa oli kohtalaisesti vettä. Se tulee ilmeisesti kaasun työntötangon putkesta.


03.09.

Tein rullausharjoituksia NotForSalella. Radiossa oli nyt puolittajat käytössä, mutta kova sivutuuli haittasi harjoituksia.


06.09.

TT Eagle lensi Forssan kentällä kaikkiaan yhdeksän lentoa, joista kaksi jäi lyhyeksi moottorin käyntiongelmien vuoksi. Otin tänään ensimmäiset maalähdöt, jotka sujuivat yllättävän hyvin. Kone on helppo ohjattava maakiidon aikana. Tuuli oli aluksi aivan poikittainen, mutta tyyntyi iltaa myöten. Koneella on nyt takanapäin 189 lentoa.


07.09.

TT Eagle lensi jälleen Forssan kentällä. Ilma oli aivan tyyni. Kone lensi kaikkiaan yhdeksän lentoa, joista yksi oli muita lyhyempi. Paikalle saapui myös Pompun Tero Ballerinansa kanssa, joka lensi kohtalaisen hyvin. Kerran Terolla oli paha paikka, kun kone oli päässyt liian kauaksi. Oman koneen otin joka kerta maakiidolla ylös. Moottorissa esiintyi edelleen käyntivaikeuksia.


10.09.

TT Eagle lensi tänään kolme kertaa ja 200 lennon raja rikkoutui tuulisissa olosuhteissa. Marko ajoi siima-Mustangia kaksi kertaa. Ensimmäinen lento sujui hyvin, vaikka kone koukki jonkin verran. Toisella kerralla kone lähti nätisti alkuun, mutta tuli yliolankäännöksen jälkeen ketoon. Potkuri meni poikki ja korkeusvakaajan yhdysrima katkesi. Mukana oli myös Risto Hurricanen kanssa ja K. Koski oli yleisönä.


11.09.

TT Eagle lensi viisi kertaa Forssan kentällä. Mukana oli myös Risto ja Hurricane. Tuuli oli kohtalainen.


17.09. - 18.09.

Olimme mukana Kutomolla pidetyssä harrastetapahtumassa. Esillä oli kalustoa seuraavasti: TT Eagle, Utility, NotForSale ja BCS 21. Mukana olivat meikäläinen, K. Koski ja Jussi. Ständillä kävi kohtalaisesti porukkaa, mutta potentiaalisia harrastajia oli vain muutama.


Photo by Jari Vehmaa

Lennokkikerhon ständi Harrastetapahtumassa


20.09.

TT Eagle lensi kolme lentoa Forssan kentällä. Lähdöistä kaksi oli maalähtöjä ja yksi oli heittolähtö. Ilma oli hyvin tyyni.


22.09.

Peruskorjattu Utility lensi ensimmäisen kerran remontin jälkeen. Koneen runkoa on jatkettu noin 3 cm, siiven V-kulma on loivennettu ja muovi-ikkunat on poistettu. Kone lentää nyt tosi hyvin. Se lensi kaikkiaan kolme lentoa, joista yksi oli lyhyt. Koska kone lensi ensimmäistä kertaa, niin en uskaltanut tehdä äkkinäisiä liikkeitä ja niinpä se laskeutui ensimmäisellä kerralla moottori sammuksissa kyntöpellolle pajupuskien taakse. Ilma oli aivan tyyni. Kone nousee parhaiten kaasulla. Täydellä kaasulla ajaessa sitä on työnnettävä aika rajusti, ettei häkkyrä nouse aivan pystyyn. Koneella on takanpäin 39 lentoa.


25.09.

TT Eaglet lensivät Matkussa. Oma koneeni lensi kaksi lentoa. Hyytiäisen Petteri lennätti omaa konettaan kaksi kertaa. Ensimmäinen lento sujui ihan mukavasti ja lasku oli hyvin onnistunut. Toisella ja viimeisellä lennolla kone joutui metsän päällä tehdyn silmukan seurauksesta kauemmaksi ja hävisi näköpiiristä saman tien. Lyhyen etsinnän jälkeen kone löytyi metsästä. Koneen siiven kärki oli irronnut ja muutama siipikaari oli rikkoutunut keskisalkoon asti. Loppujen lopuksi Petterillä oli ollut tosi hyvä tuuri. Omalla koneella on takanapäin nyt 211 lentoa.


26.09.

TT Eagle lensi neljä kertaa Forssan lentokentällä. Tuuli oli aika kova ja lähes poikittainen. Moottori kävi tosi hyvin ja neulaa sai laihentaa jonkin verran. Kaikki lähdöt otettiin kädestä heittämällä.


27.09.

Forssassa on sentään muitakin venemiehiä, kuin meikäläiset. Olin auttamassa Harrastetapahtumassa tapaamiani poikia, jotka rakentavat Trigger 20 -hydroa. Myin heille Mirage-veneen, jonka he olivat laittaneet ajokuntoon. Moottorina oli jokin 3.5 cm³ venäläinen venemoottori. Venettä ei saatu kunnolla liukuun ja nousemaan pintaan. Syy oli varmaankin sekä veneessä, että moottorissa. Veneilypaikkana oli Kaukjärvi.


16.10.

TT Eagle lensi Forssan kentällä kolme lentoa. Mukana oli myös Risto. Myöhemmin paikalle saapuivat Riston kaverit Illosta vanhalla Leivo-koneella, josta Frilander teki 80-luvulla kuuluisan pienoismallin.


23.10.

TT Eagle lensi kentällä kaksi lentoa. Ilma oli hyvin puuskittainen, eikä lennätys ollut mitenkään suurta nautintoa tuottavaa.


30.10.

Utility lensi Matkussa kaksi kertaa. Ensimmäinen lento oli varsin pitkä, noin 20 minuuttia ja se sujui ongelmitta. Kone on tosiaankin paljon parempi nyt, kun siiven v-kulma on loivennettu. Toisella lennolla kone pääsi huomaamatta metsän ylle ja hätäisen käännöksen seurauksena se teki pakollisen kaartosakkauksen ja päätyi puuhun, jonne se myös jäi kuusi metriä korkealle. Kun kone saatiin alas, havaittiin siiven olevan irtipoikki. Nykyinen siipi on niin monta kertaa korjattu, ettei siitä enää saa kunnon kalua.


06.11.

TT Eagle lensi kaksi kertaa Forssan kentällä. Ensimmäinen lento lennettiin tosi tyynessä säässä. Toisen lennon aikana tuuli jo kohtalaisesti.


12.11.

TT Eagle lensi talven ensilumilla. Ilma oli Matkussa hyvin talvinen ja luntakin oli jo muutama sentti. Sää oli aivan tyyni ja pakkastakin oli -5°C. Kone lensi kaikkiaan kolme lentoa. Moottori kävi tosi hyvin nitropolttoaineella.


13.11.

TT Eaglen lennot jatkuivat eilisen kaltaisessa säässä. Myös tänään lennettiin kolme lentoa. Nitron vaikutuksen huomaa tosi hyvin, kun ajaa vakio-polttoaineella, eikä koske neulaan. Ero on kun yöllä ja päivällä. Viimeisessä laskussa laskutelineen rautalanka katkesi.


28.11.

TT Eagle lensi kaksi lentoa Matkussa. Ilma oli aika tyyni, mutta hyvin sumuinen. Lentokorkeus oli vain joitain kymmeniä metrejä. Ensimmäisellä lennolla moottori röpötti hieman, mutta jo toisella lennolla se kiersi hyvin jopa vakiopolttoaineella. Koneessa on nyt uudet päälaskutelineet alla.


17.12.

TT Eagle lensi yhden lennon Matkussa. Keli oli kohtalainen ja luntakin satoi hieman. Lennätys on aika kylmää hommaa, kun pakkastakin oli jo -8°C.Valitse:

RC-päiväkirjan alkuun Seuraava vuosi Edellinen vuosi
Copyright © 2002-2024 Jari Vehmaa. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivut päivitetty viimeksi 29.11.2014

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!