1987

05.05.

Veneilykausi avattiin viemällä soutujolla Saaren kansanpuistoon.


07.05.

Trigger 45 oli mukana Saaren kansanpuistossa. Veneellä ajettiin vain muutama lenkki. Aallokko oli tosi kova. Moottori käynnistyi ja kävi hyvin.


Photo by Jari Vehmaa

Trigger 45


15.05.

Trigger 45 oli mukana Saaressa. Paatti kulkee tosi hyvin, mutta maali ei pysynyt vauhdissa mukana.


17.05.

Saaressa olivat mukana Trigger 45 ja Trigger 20. Trigger 45 kulki hyvin, mutta homma loppui moottorin löystymiseen. Trigger 20:llä oli samoja yliohjautumisongelmia kuin aikaisemminkin. Aallokko haittasi hieman. Tehtiin uusi katsojaennätys; rannassa oli bussilastillinen pikkukakaroita.


19.05.

Saaressa olivat Trigger 45 ja Trigger 20. Keli oli tyyni. OPS 45:n kaasutin ei pysynyt kiinni. Vene kulkee todella hyvin. Trigger 20:lla ajettiin myös useita ajokertoja. Paattia täytyy ajaa varovaisesti yliohjautuvuuden vuoksi. Molemmat veneet olivat ensimmäistä kertaa yhtä aikaa järvellä.


Ennen veneilyä olin kentällä, kun Senttilä starttaili New Yamamotoa ja tarjouduin mekaanikoksi. HP 60 saatiin käyntiin, otin koneen takarungosta ja siiven etureunasta kiinni ja kokeilin sen käyntiä. Senttilä sai päähänsä ajatuksen säätää neulaa koneen etupuolelta samalla kun pidin koneesta edelleen kiinni. Jostain syystä Senttilän ranne kosketti potkuria ja veri roiskui. Kiedottiin iso tukko paskapaperia käden ympärille ja äijä toimitettiin polille paikattavaksi. Potkuri oli osunut peukalon ja valimoiden väliin. Tapauksesta selvittiin muutamalla tikillä.


25.05.

Olimme Särkilammella pitkästä aikaa ja mukana olivat samat veneet kuin edellisessä ajokerralla. Pikku-Trigger on hyvin säädössä yliohjautuvuutta lukuun ottamatta ja veneellä ajettiin useita kertoja. Trigger 45:lla ajettiin myös useita ajokertoja, mutta kaasuvipu ei pysynyt rummussa kunnolla kiinni.


30.05.

Tehtiin viime hetken virityksiä ennen kisoja Venesillalla. Trigger 45 on nyt napissa. Trigger 90:llä oli ensimmäinen ajokerta tänä vuonna. Aluksi moottori pätki, kun kaasutin oli löysällä. Korjauksen jälkeen oireet helpottivat huomattavasti. Keli oli hyvä.


31.05.

HR SM 1 osakilpailu oli Maskussa. Meikäläinen jäi vaille sijoitusta A-luokassa. Vene kävi kerran maissa, eikä se kulje suoraan. B-luokassa ei mennyt sen paremmin Markolle tuli ainoastaan 25 pistettä. Vene törmäsi poijuun, mutta vahinkoja ei tullut, myös kääntymisongelmia esiintyi. C-luokassa homma sujui jo paremmin ja vene kulki jopa suhteellisen suoraan! Yhteispisteet C-luokassa ovat 275 ja kokonaistilanteessa Marko on neljäs. Muista päivän tapahtumista mainittakoon, että Ponkala ajoi radiohäiriön vuoksi noutoveneeseen suuren reiän. Kilpailut olivat kolme tuntia myöhässä. Sää oli hyvin epävakainen: satoi vettä ja välillä aurinko paistoi. Päivän saldo oli seuraava: A: 0 p, B: 4 p, C: 5 p.


04.06.

Trigger 45 oli mukana Mäkilammilla. Aluksi moottori ruuvasi tosi hyvin loivemmalla rusetilla, jyrkemmällä ei kierroksia löytynyt, vaikka tankissa oli atomibensaa. Lopuksi tuli käyntivaikeuksia, moottorissa on vielä jotain hämminkiä eilisen jäljiltä.


05.06.

Trigger 45 oli Saaressa. Moottori ei käynyt kunnolla. Reissu oli ajokauden surkein.


06.06.

Suinula Holiday Race oli käynnissä ja mukana olivat Trigger 20 ja Trigger 45. Trigger 20 kulki paremmin ja suorempaan kuin ennen. Painopisteen siirto auttoi jonkin verran? Kaikesta huolimatta tapahtui muutama muljahdus. Trigger 45 kulki aluksi hyvin. Yhdessä lähdössä meikäläinen kaatui ennen heittoa ja Octura 1462 meni solmuun. Pahemminkin olisi voinut käydä. Trigger 45 ei jaksa kulkea kunnolla X-sarjan potkurilla, jos nitroprosentti on pieni.


10.06.

Veneet olivat Mäkilammilla. Trigger 20 on aika hyvässä mallissa, tosin koukkimista esiintyy vielä. Vene kaatuu, jos sitä kääntää rajusti väärään suuntaan. Trigger 45:lla oli edelleen potkuriongelmia.


11.06.

Trigger 45:een tehtiin viimeisiä säätöjä ennen Laitilan kisoja. Valitettavasti veneessä esiintyy edelleen potkuriongelmia. X455 on vielä liian raskas pyöritettäväksi.


13.06. - 14.06.

HR SM-2 osakilpailu oli Laitilassa. Lauantaina ajettiin A- ja C- ja sunnuntaina B- ja X-luokat. A-luokassa oli mukana Trigger 20 ja heti toisessa lähdössä vene osui poijuun ja nokka meni poikki. Pari metriä nittoteippiä ja menoksi. Kolmannessa erässä ajoin heti startissa Vesterisen veneen perään ja niiden vene sammui. Seurauksena oli uusintaerä ja meikäläisen poissulkeminen siitä. Muuten olisin ollut kolmas ko. lähdössä. Neljännessä erässä viimeisellä kierroksella ajoin taas poijuun. C-luokassa Pertti Mela ajoi sammuneen Trigger 90:n yli sillä seurauksella, että pilli meni solmuun ja pillinkiinnityspultit repivät runkoa ja radioboksi oli vettä täynnä. Ajot loppuivat siihen. B-luokassa akseli meni poikki ja X455 tippui järveen. Päivän paras tapahtuma oli se, että Eero ajoi katillaan täyden ilmasilmukan ja vene jäi vielä oikein päin ja kulki vielä pari metriä, ennen kuin hän ehti sammuttaa moottorin. Viikonlopun pisteet: A:0p, B:0p ja C:10p


21.06.

Trigger 45 oli mukana Venesillalla. Ajoreissussa ei ollut kehumista; mm. kolme tulppaa meni. Vene kulki jo X455- potkurilla. Ajon jälkeen huomattiin RPM:n veivin menneen pilalle!


29.06.

Exterminaattorin, FCS90, odotettu koeajo oli Saaressa. Moottori pätki ja tekniikka pisti vastaan, eikä venettä saatu kunnolla ajettua. Trigger 20 oli myös mukana ja kova aallokko pompotti venettä.


30.06.

Exterminaattorin uusittu koeajo ajettiin Saaressa. Vene kulki todella lujaa, tosin peräsimen liike ei ole riittävä tai sitten perä on liian korkealla ajon aikana. Reissu päättyi kaatoon, jonka seurauksena alumiiniputket menivät solmuun. Kaikkiaan venettä ajettiin kaksi kertaa. Ilma oli tosi tyyni, mutta pilvinen.


01.07.

Daffy 40 ja FCS90 olivat mukana Saaressa. Daffyllä oli alussa moottoriongelmia, jotka johtuivat siitä, että kaasutin ei pysynyt kiinni. FCS90 kulki hieman huonommin, kuin eilen. Keli oli tyyni.


02.07.

Daffy 40 oli Saaressa. Veneellä ajettiin vain muutama lyhyt lenkki. Lopuksi akseli meni solmuun startissa ja samalla veivi meni pilalle.


04.07.

Trigger 20 oli Saaressa. Alussa esiintyi pintaannousuongelmia sekä käärmeilyä kahden evän takia. Veneellä ajettiin vain pari kunnollista lenkkiä. Lopuksi vene pamahti rannassa olevan veneen peräpeiliin sillä seurauksella, että nokka ja vasen etutassu hajosivat täydellisesti. Keli oli hyvä, tosin vilkas veneliikenne nostatti aaltoja. Paikalla olivat mm. Pekka, Pena ja Ipa.


Photo by Jari Vehmaa

Trigger 20 kolaroituna


05.07.

Oltiin katsomassa Laakasalo Grand Prix.


12.07.

Daffya kokeiltiin Saaressa. Aallokko oli liian kova, vene kaatui useita kertoja. Mukana oli K. Koski.


13.07.

Koko laivasto eli Daffy 21 ja 40 ja FCS 90 olivat Liinaharjan rannassa. FCS 90 kulki tosi hyvin, ainoana ongelmana oli silikonikumi, joka ei tahdo kestää. OPS 45:sta meni neula poikki. Daffy 21:llä oli pintaannousuongelmia. Keli oli tosi hyvä ja veneet pysyivät ehjinä ja kulkivat hyvin. Mukana oli K. Koski.


Photo by Jari Vehmaa

FCS 90 varikolla.


14.07.

Mukana oli sama kalusto kuin viimeksikin, mutta nyt olimme Lamalan rannassa. Veneet kulkivat samaan malliin kuin ennenkin. Daffy 40:ssä oli ongelmia neulan kanssa. Daffy 21 nousi pintaan jo paremmin kuin ennen. FCS 90:seen tuli muutama pikkurepeämä. Mukana oli K. Koski.


18.07.

Daffy 21, Trigger 45 ja FCS 90 olivat Lamalan rannassa. Daffy 21:ssä akselikiilan levennys paransi pintaannousukykyä, tosin potkuri tuntuu olevan liian ylhäällä. OPS 45 ei ollut aivan parhaassa säädössä. FCS 90 kulki vanhaan malliin, se koukkasi jopa kerran. Ongelmana tuntuu olevan myös silikonikumi, joka hajoaa tai irtoaa tärinästä. Veneet kulkivat hyvin ja pysyivät ehjinä. Mukana olivat Jussi ja Kassu.


Photo by Jari Vehmaa

FCS 90 käynnistysvalmiina


Photo by Jari Vehmaa

Daffy 21


Photo by Jari Vehmaa

Hallittu rantautuminen Daffylla


Photo by Jari Vehmaa

FCS 90 ja OPS 90


19.07.

Trigger 90 ja FCS 90 olivat mukana Lamalan rannassa. Picco 90 toimii hyvin OPS:n pillillä ja vene kulkee todella lujaa. FCS koukkasi kerran. Keli oli tosi hyvä.


20.07.

Trigger 90 ja FCS 90 kaatuivat kerran. FCS:ssä on jonkin verran repeämiä ympäri runkoa. Veneen kelinkestävyys on ollut pieni pettymys. Trigger kulki Picolla tosi lujaa. Kaasuservo hajosi. Jyrinä kuuluu kuulemma kauas kylälle.


Photo by Jari Vehmaa

Trigger 90 vauhdissa


25.07.

Isot veneet olivat mukana Saaressa. Molemmat koneet pätkivät. Molemmilla veneillä ajettiin silti useita ajokertoja. Joku luontointoilija tuli kitisemään melusta.


26.07.

Krokotiili-team oli Saaressa. Keli oli yhtä pompotusta koko ajan. Markon veneessä sekoili kaasuservo. Daffy 21 ajoi itsekseen ympyrää.


27.07.

Krokotiili-team ja FCS 90 olivat Saaressa. Daffy 21 kulki tosi lujaa. Moottorin vesiletku meni poikki, moottori on ok? Trigger 90:stä hukkui potkuri, akselikiila hajosi ja akseliputki halkesi. Shit !!


02.08.

HR SM-3 osakilpailu oli Maskussa. A-luokassa ensimmäisestä erästä tuli täydet 400 pistettä eli erävoitto. Toisesta erästä ei tullut edes keskeytyspisteitä. Kahdesta viimeisestä erästä tuli 300 pistettä kummastakin, eli toinen sija. Kokonaissijoitus oli toinen heti Eeron jälkeen. Sijoitukset muissa luokissa olivat seuraavat B: 0p ja C-luokassa saatiin vain muutamat starttipisteet. Kokonaissijoitus C-luokassa oli toinen. Jussi voitti nyt jo Suomen mestaruuden. Kilpailu oli tähän asti paras meidän kannalta.


09.08.

Trigger 90 oli mukana Lamalan rannassa. Vene kulki hyvin akseliremontin jälkeen. 1567-putkuri nostaa perän korkealle. Ajot loppuivat samaan vikaan kuin viimeksi. Shit.


23.08.

Veneet olivat mukana Mäkilammilla. Mukana olivat Daffy 21 ja Pirana kahden vuoden tauon jälkeen. Pirana kulki tosi hyvin, mutta ajot loppuivat, kun vesiletku irtosi radiolaatikossa. Kone pätki Daffyssa. Keli oli tyyni, mutta sateinen.


30.08.

Mäkilammilla oli mukana Pirana. Vene kulki mukavasti, mutta säätö tuntui vaeltavan. Kova tuuli haittasi ajoa.


03.09.

Marko ja Hanski olivat veneilemässä. Kamat vietiin veneellä Pyhäjärven saarelle. Trigger 90:n akseli vääntyi jälleen. Myös Hanskilla oli oma vene mukana.


05.09.

HR SM-4 osakilpailu oli tuttuun tapaan Maskussa. A-luokassa ajoin kolarin heti lähdössä ja pisteitä tuli vain 25. Parissa muussa lähdössä moottori sammui ja yhdessä erässä ajoin poijuun heti alussa. C-luokan toisessa erässä tapahtui maihinajo viimeisellä kierroksella ja putket menivät solmuun. Kaikkiaan C-luokassa tuli osakilpailuvoitto ja SM-hopea?


27.09.

Kuivajärvellä oli mukana Trigger 90. Kokeiltiin potkurin tukiripustusta. Se toimi hyvin, eikä akseli enää vääntynyt. Alumiinipuomit eivät kestä edes normaalia ajoa.


03.10.

Kimmo ja Marko olivat veneilemässä Mäkilammilla.


04.10.

West Goast Unlimited -kisa oli Maskussa. Mekaanikkoina olivat Kimmo ja Hanski. Saavutus oli toinen sija. Olisin voinut voittaakin, jos en olisi kolaroinut Stamin Jukan veneeseen. Se oli sammunut oikean takapoijun taakse, eikä se näkynyt yhtään. Kaiken kaikkiaan reissu oli hyvä ja mukaan saatiin myös palkintomaljakko.


20.12.

Harrastettiin siimaräpellystä Forssan lentokentällä.
Valitse:

RC-päiväkirjan alkuun Seuraava vuosi Edellinen vuosi
Copyright © 2002-2024 Jari Vehmaa. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivut päivitetty viimeksi 08.12.2014

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!