1986

02.05.

Kimmon Turbo lensi kentällä yhden kerran ja lopuksi se joutui tuulipussin vieressä olevaan paskalampeen.


07.05.

Veneilykausi avattiin Ipan mökillä. Mukana oli kaksi Miragea ja Daffy. Oma Mirageni oli ainoa vene, joka toimi kunnes akut hyytyivät. Hanskin vene koukki ihmeellisesti, ilmeisesti vika oli tunnelissa. Daffyssa ilmeni käyntivaikeuksia ja radiotila oli puolillaan vettä.


Photo by Jari Vehmaa

Mirage vauhdissa


09.05.

Miraget olivat vauhdissa Saaren kansanpuistossa. Hanski ajoi omansa kerran maihin.


11.05.

Veneiltiin Saaren kansanpuistossa. Miragella oli kääntymisongelmia ja venettä ajettiin vain muutama kerta. Daffylla oli samat ongelmat kuin ennenkin. Radioboxissa oli älyttömästi vettä. Triggerillä ajettiin pari, kolme keikkaa, joista yksi oli pidempi. Sade keskeytti homman.


18.05.

Miraget olivat vauhdissa Kuivajärvellä. Oma paattini kulki ja kääntyi paremmin ilman plaanareita, tosin se pomppi aallokossa. Kerran kaasuvipu irtosi ja kesti kauan ennen kuin vene sammui ja pysähtyi. Hannun vene kulki kohtalaisesti.


19.05.

Mirage oli mukana Saaressa. Jopa sentillä pienennetyt plaanarit haittasivat kääntymistä, joten ne poistettiin lopullisesti. Ensimmäinen kerta kun ei tarvinnut soutaa. Kovassa aallokossa vene hyppi mielettömästi. Reissu oli hyvä.


05.06.

Mirage oli mukana Saaressa. Moottori ei jaksanut pyörittää 50 mm potkuria, mutta 40-millinen oli jo liian pieni ja kone vinkui mielettömästi. Oireet ovat ilmaantuneet pohjan pakkeloinnin myötä. Potkurikulma oli myös eri kuin edellisellä kerralla. Vene hyytyi kerran järvelle ja meikäläinen joutui kahlaamaan napaan asti. Keli ja ilma olivat hyvät. Ipa oli mukana.


07.06.

Oltiin Mäkilammilla veneilemässä. Voi vittu tätä veneilyä.


08.06.

Toinen vähän isompi vittu. MIRAGE KATOSI PYHÄJÄRVELLÄ. VOI PASKA.


10.06.

Pikku Big Mama oli mukana Saaressa.


12.06.

Kokeiltiin taas Pikku Big Mamaa Saaressa.


15.06.

Mirage löytyi lehti-ilmoituksen perusteella. Se oli ollut kateissa noin viikon verran. Vene oli ajautunut erään miehen katiskan viereen Vohlassaareen. Radiolaatikko oli aivan kuiva! Rossin etulaakeri oli ruostunut hieman ja ajajanuken liivit olivat revenneet.


22.06.

Pikku Big Mama ja Mirage olivat mukana Liinaharjan rannassa. Mama kulki mukavasti. Miragella oli potkuriongelmia.


Photo by Jari Vehmaa

Pikku-Big Mama peruskorjattuna


23.06.

Pikku Big Mamallalla ajettiin useita ajokertoja. Vene kulki mukavasti. Miragella oli edelleen potkuriongelmia. Isoa Triggeriä ajettiin pari kolme lenkkiä ja se todella kulki. Säätöneula on hyvä juttu ja kone käynnistyy nopeasti. Oltiin Liinaharjan naapurirannassa. Tähänastisen ajokauden paras ajokerta.


24.06.

Pikku Big-Mamalla oli ongelmia neulan kanssa. Picon neulat vuotavat liitoskohdasta. Veneellä ajettiin kuitenkin useita ajokertoja. Triggeri 90 ajettiin myös monta ajoa. Vene ja moottori eivät olleet oikein säädössä. Oli myös käynnistysvaikeuksia, 24 volttiakaan ei aina riittänyt pyörittämään moottoria. Tapahtui myös pieni kolari, jossa paatti törmäsi järvessä olevaan vedenottoputkeen ja maalia irtosi hieman. Radiotilassa oli hyvin vähän vettä, joka oli varmaankin tullut teippien välistä. Mirage oli samanlainen kuin ennenkin.


26.06.

Daffy 21 ajettiin ensimmäisen kerran kunnolla ja vene todella kulki, ehkä lujempaa kuin Trigger 90. Rossi toimii hyvin, venettä voi ajaa myös pienemmällä kaasulla, eikä se hyydy, kun kaasu taas avataan.


Photo by Jari Vehmaa

Daffy 21 vielä Ipan maalaamossa


28.06.

Daffy 21 ja Trigger 90 olivat Kuivajärvellä. Alussa oli tosi kova aallokko, jopa Trigger 90 oli vähällä kaatua. Daffyllä oli ongelmia käymisen kanssa ja heiton jälkeen moottori meni rikkaalle ja sammui jonkin ajan jälkeen, ilmeisesti veteen. Picco 90 ei kiertänyt, eikä se ollut muutenkaan säädössä.


03.07.

Lennätimme jälleen. Rookie tuli käsittämättömästi alas, vaikka molemmat sauvat olivat takana. Runko meni poikki ja siipi kärsi myös. Pekka ajoi oman koneensa myös ketoon.


05.07.

Yritettiin lennättää Voo Doota, jossa oli P21 autonmoottori. Kone tuli heti lähdössä siimat löysänä syliin ja propelli meni poikki.


07.07.

Oltiin kentällä Riston kanssa. Otettiin New Yamamotolla kolme yritystä, joista yksi onnistui. Illemmalla olimme Liinaharjan rannassa. Daffy 21 kulki heikolla menestyksellä.


10.07.

Räpelsimme veneiden kanssa Pyhäjärvellä. Homma meni aivan pieleen, kun kumpikaan moottori ei käynyt kunnolla, vaan veneet hyytyivät viimeistään vedessä.


11.-13.07.

Daffy 21 oli mukana mökillä. Moottori käynnistyi hyvin nitron kanssa. Homma kulki hyvin, kunnes tankkina ollut peltipurkki hajosi ja ohjausservosta paloi moottori. R21 on hyvin säädössä.


15.07.

Trigger 90 oli mukana Saaressa. Ensimmäisen kerran käytettiin nitrattua fuilia. Aluksi tapeltiin moottorin, etenkin neulan kanssa. Moottoria ei saatu käymään omalla neulalla. Lopulta kone saatiin käymään ja vene kulki todella lujaa, samaa nopeusluokkaa kuin Daffy. Vene meinasi kerran kaatua. Katsojina olivat mm. Saaren Rauskin mekaanikko ja joku lennokkikaveri Harjavallasta.


17.07.

Trigger 90 oli mukana Saaressa. Moottorin kanssa oli vaikeuksia. Säätäminen on tosi ongelmallista. Radiolaatikossa oli vettä ja se aiheutti maihinajon. Kaikki metalliosat eli puomit, evä ja peräsin olivat solmussa, muuten tuli vain pieniä vahinkoja itse runkoon. Moottori kävi kauan ilman vettä ja meni väljäksi?


22.07.

Daffy 21 oli mukana Saaressa. Vene kulki tosi hyvin. Vain kerran jouduttiin soutamaan. Vesiletkusta löytyi lumpeenpala, joka oli ollut siellä ilmeisesti koko ajan, mutta ei se haitannut menoa.


25.07.

Daffy 21 liikehti Saaressa. Vene kulkee hyvin, mutta moottori polttaa tulppia. Ajot loppuivat veneen kaatumiseen, kun peräsintyöntötanko petti ja peräsin meni linkkuun.


27.07.

Trigger 90 ja Daffy 21 kulkivat Saaressa. OPS 90 otettiin käyttöön. Vene ampuu heti lähdöstä lujaa, ei mieti, eikä kangistele. 1,5 mm kääntöevä vääntyi solmuun. Daffy kulki tuttuun tapaan; varmasti ja luotettavasti. Mukana oli myös Pekka Lehtelä.

Risto oli puikoissa, kun New Yamamoto hajosi kentällä, ennen kun menimme veneilemään. Runko meni poikki tuulilasin kohdalta.


28.07.

Veneet olivat mukana Saaressa. Trigger 90 ampaisee hyvin OPSilla ja vesi lentää. Kääntöevä taipuu hieman kurveissa ja peräsin ei aina pysynyt kunnolla kiinni. Daffy 21 polttaa tulppia: puristus on ehkä liian korkea.


30.07.

Olimme Maskussa Hydro-Killan treeneissä. Daffy 21 on hyvin kilpailukykyinen. Triggerissä on edelleen pieniä teknisiä ongelmia. Daffy kulkee hyvin, ja Marko pesee Stamin ensi sunnuntaina.


31.07.

Veneet olivat taas vesillä. Trigger 90 oli outo ponttoonien keikutustauti, jolloin vene meinasi kaatua. Onkohan vika evässä? Daffy 21 kulki hyvin ja järvellä oli pari poijua, joita Marko kiersi. Lopussa vene kaatui ja kate hajosi, mutta se on helppo ja halpa korjata.


01.08.

Tehtiin viimeisiä säätöjä Daffy 21:een ennen kilpailuja. Alumiiniset 10 mm putket eivät kestä Trigger 90:ssä. Vaihdetaan teräksiset tilalle. Triggeriä ei saa trimmattua kulkemaan suoraan tekemälläkään. Ylihuomenna pitäisi ajaa jo kilpailuissa.


02.08.

Tehtiin viimeiset viritykset ennen skaboja. Moottori ei pysynyt kiinni. Kampeamisilmiötä oli myös.


03.08.

Tänään oli Forssa Boat Racing Teamin ensimmäiset SM-kilpailut. A-luokassa Marko joutui keskeyttämään jo toisessa lähdössä, eikä päässyt mukaan radio- ongelmien takia. C-luokassa ensimmäisessä lähdössä kone sammui ja keskeytyksestä tuli vaivaiset 25 pistettä. Toisessa lähdöstä ei tullut yhtään pistettä. Viimeisestä lähdöstä saatiin keskeytyspisteet, samoin kuin neljännestä lähdöstä. Juola ajoi veneemme yli ja menetti omat pisteensä.


05.08.

Saaressa oli liian kova aallokko Daffylle. Veneellä ajettiin vain muutama ajo.


09.08.

Tänään olivat odotetut koeajot Saaressa. Trigger 20 kulki nätisti, mutta teki outoja kurveja. Syynä oli kai polttoainetankkien lentäminen laidan yli. Laakeriholkit irtosivat. Daffy 40 on tosi kova peli. Se kiihtyy äärettömän nopeasti. Ajot loppuivat, kun Daffystä tippui rusetti järveen.


Photo by Jari Vehmaa

Marko ja uusi Daffy 40-hydro


10.08.

Triggerit olivat Saaressa. Trigger 20:llä oli alussa pintaannousuongelmia. Kate on ehkä liian tiukka, eikä moottori saa ilmaa. X45 meinasi hukkua. Trigger 90 kulki paljon suorempaan kuin ennen. Uusi evä taisi vaikuttaa asiaan. Lopuksi akseli katkesi.


12.08.

Trigger 20 käärmeili Saaressa. Laakeriholkki ei pysy kiinni.


13.08.

Veneilyä. Voi vittu.


15.08.

Veneilimme Pyhäjärvellä. Daffy 40 kulkee hyvin, kun vain pysyisi koossa. Vene kaatui kaksi kertaa.


30.08.

Tehtiin venekeikka Mäkilammille. Daffy kulki hyvin, samoin kuin Trigger 90, kunnes vetoliitin irtosi ja akseli potkureineen painui pohjaan (200 mk).


07.09.

Maskussa olivat HR SM 3 -osakilpailut. Odotukset olivat korkealla A-luokassa, mutta koko homma meni poskelleen, eikä tullut yhtään pistettä. Pintaannousuongelmat vaivasivat venettä. Kolmannessa lähdössä vene meni maihin ohjausvirheen vuoksi ja ajot loppuivat siihen. C-luokassa ei oltu mukana, mutta silti kolmas sija kokonaispisteissä ja SM-pronssi. Daffyn nokka lyheni tuumalla ja toinen kelluke hajosi.


05.10.

Maskussa oli West Goast Unlimeted -kisa ja Trigger 90 oli mukana. Heti alkuunsa akseli meni poikki ja potkuri meni saman tien. Mekaanikkona toimi Raukko Rasing Tiim.
Valitse:

RC-päiväkirjan alkuun Seuraava vuosi Edellinen vuosi
Copyright © 2002-2024 Jari Vehmaa. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivut päivitetty viimeksi 28.11.2012

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!