1985

16.02.

Toimintaa oli jälleen pitkästä aikaa. Kimmon Turbo lensi kolme keikkaa kentällä.


31.03.

Kalusto oli lennossa jälleen. Lillen lensi kymmenen kertaa Lehtisillä. Otin koneen ilmaan ensimmäisenä, ja se joutui rehutornin taakse ja teki hienon laskun. Marko ja Jussi lennättivät todella hyvin ottaen huomioon heidän kokemuksensa. Itse lennätin surkeimmin Paavoa lukuun ottamatta, joka tumppasi koneen kerran hankeen. Potkuri lyheni kummastakin päästä, korkeusperäsin murtui kahdesti, sivuperäsin kerran ja siipeen tuli pari reikää. Vauriot jäivät suhteellisen pieniksi kokonaisuudessaan ja osa niistä korjattiin jo paikan päällä. Sää oli aivan ihanteellinen.


06.04.

Lentotoiminta oli jälleen vauhdissa. Enya-moottori ei toiminut Lillenissä; kierrokset laskivat heti heiton jälkeen ja kone tuli alas. Jussin Siipiveikko lensi ensimmäisen kerran. Se on tosi kiva ajettava ja otin tyypit. Rajuinta oli se, että Jussi oli vaihtanut siimarukkiinsa 2.5 cm³ moottorin. Itse ajoin sitä kaksi kertaa. Jussi otti koneen ensin ylös, vakavoitti sen vaakalentoon. Sen jälkeen juoksin kehään, tartuin kahvaan ja ajoin. Meno oli tosi rajua: 2,5 s per kierros. Ilma oli täysin tyyni ja aurinko paistoi. WAU !


07.04.

Siimakoneet lensivät jälleen Vieremässä. Jussi ajoi omaa siimarukkiansa ja Markolla oli mukana Pekalta saatu combat-kone. Itse ajoin kerran Jussin konetta ja tein yhden läpilaskun. Koneen nopeus oli kuulemma 100 km/h. Combat kiemurteli pari kierrosta, jonka jälkeen se asettui nättiin vaakalentoon. Meininki oli rajua kaiken kaikkiaan. Ilma oli pilvinen, mutta tyyni.


13.04.

Tänään oli 13. päivä ja se kyllä huomattiin. Oman Mustangin Solartex-saranat olivat liian jäykät, eikä kone totellut ohjausta. Potkuri meni poikki. Ennen lennätystä Mustangin siipi oli jäänyt polkupyörän pinnojen väliin. Putkasta sosialisoitu Mustang lensi paremmin, kunnes kone teki yliolankäännöksen ja tuloksena oli katkennut siipi. Marko ajoi combat-konetta hyvin, noin 30 kierrosta yhteen mittaan. Lillenin lennoista ei tullut yhtään mitään. Kaiken kruunasi se, kun hajotin Jussin Siipiveikon aika perusteellisesti. Tuloksena oli lähes katkennut siipi ja irronnut perä. Jussi kävi erittäin kuumana, hyvä ettei päälle käynyt. Lupasin tehdä Jussille uuden siiven.


14.04.

Marko ajoi Combattia Forssan kentällä. Alussa sattui pari tumppausta, joissa potkuri meni poikki. Sen jälkeen homma lähti käyntiin. Ensimmäisellä onnistuneella lennolla kierroksia kertyi 54 ja toisella 65 kierrosta. Homma loppui siihen, kun perälappu hajosi käynnistyksen yhteydessä.


19.04.

Siimakoneet olivat jälleen lennossa Forssan kentällä. Marko ajoi Combat-konetta hyvin, mutta homma toppasi silmukan jälkeen maahan. Mustangia lennätettiin huonolla menestyksellä; kone leijaili epämääräisesti siimojen varassa ja tuli alas. Syynä oli se, että hehkutulppa oli jäänyt kiristämättä. Perä laukesi. Siimat olivat jääneet kentälle viime kerran jäljiltä. Ihme kun ne olivat vielä tallella ja ehjinä.


20.04.

Koneet lensivät jälleen Vieremässä. Lilleniin oli vaihdettu Pekan vanha ja loppuunajettu Ossi. Kone teki epämääräisen pyrähdyksen ja potkuri meni poikki. Marko ajoi viisi keikkaa taistelukoneella ja teki kaksi onnistunutta silmukkaa. Mustang vaappui jälleen vajaan kierroksen verran. Koneessa on jokin kumman vika, jonka takia sitä on koko ajan ohjastettava. Sivuperäsin sanoi itsensä irti. Moottoriin on laitettava vetoa ulospäin ja sivuperäsimen kulmaa loivennettava. Sää oli pilvinen ja tuuli oli kova ja puuskainen. Tehtiin Lehtelän kanssa edullisia kauppoja.


21.04.

Siimarukit kiersivät taas. Tänään oli Vaneri-Vespuksen odotettu ensilento. Kone lähti heitosta suoraan vaakalentoon ja lensi noin 20 kierrosta, mutta oli hieman peräpainoinen. Seuraavalla kerralla kone lensi suunnilleen saman verran kuin ensimmäisellä kerralla. Laskussa se ei liidä lainkaan. Kolmannella yrityksellä runko meni poikki, koska moottori sammui. Mustang ei kerta kaikkiaan lennä. Kaikki voitava on tehty: on vetoa moottorissa ja perässä, on vastapainoa ja painopiste on siellä missä sen kuuluukin olla. Kone koukkii ja vastatuuliosuudella siimat löystyvät, minkä seurauksena se tulee ketoon. Combatilla ajettiin uusi ennätys: peräti 77 kierrosta sekä pari muuta onnistunutta lentoa. Sää oli tuulinen ja kentällä oli sakea sumu.


24.04.

Siimakoneet lensivät jälleen Forssan kentällä. Mustang lensi nyt paremmin, koska siinä oli Fuji. Kone lensi muutaman kierroksen ja Lehtelä otti seuraavan lennon. Kone lensi hallitusti kunnes silmukan lopussa se kopsahti ketoon ja siipi narahti auki siitä, mistä ennenkin. Combat lensi jälleen hyvin, kunnes perälappu alkoi irrota ilmassa ja kone lensi vielä noin kymmenen kierrosta ennen kuin se tupsahti ketoon. Marko ajoi ja kahvaa ravisti kovasti. Kentällä oli mahtava tuuli.


28.04.

Combat rikkoi entiset kierrosennätykset kolmesti. Ensin lennettiin 103 kierrosta ja sen jälkeen kahdesti 113 kierrosta, mikä jäi myös uudeksi ennätykseksi. Siimat olivat alle 10-metriset. Lennätin myös kolme muuta onnistunutta lentoa. Sää oli kaunis, mutta tuulinen. Siimakoneiden lennätys jatkui iltapäivällä. Nyt oli vaikeuksia, sillä Bansheeseen asennettu Fuji ei kiertänyt tarpeeksi ja siitä johtuen kone ei lentänyt hyvin. Muutamassa pikkukaputissa irtosivat mm. laskutelineet ja sivuvakaaja sekä balsanpaloja pohjasta. Kierroksia ajettiin seuraavasti: 30, 42 ja 65. Kimmon Fuji on liian alitehoinen ja sen vuoksi menetettiin kaksi potkuria.


31.04.

Siima-Banshee lensi jälleen. Parissa ensimmäisessä lähdössä moottori sammui melkein heti heiton jälkeen ja sivuvakaaja lähti irti. Onnistuneella lennolla kierroksia kertyi lähes 20. Viimeisessä lähdössä heitin koneen liian pystyyn. Kone tuli alas ja potkuri katkesi. Mukana oli Jussi. Tuuli oli mahdoton.


01.05.

Vappua vietettiin vaihtoehtoisesti kaatopaikan laidalla lentokentällä, jossa lennätettiin Vaneri- Vespusta ja Combattia. Vespus lensi ehkä alle kymmenen kierrosta ja moottori sammui ja kone tumppaantui maahan ja runko meni poikki. Combat-konetta ajettiin kuusi tankillista, joista itse ajoin kaksi. Viimeisen lennon otin alusta asti. Heti alussa vedin liikaa ja kone teki silmukan ja oli jo tekemässä toista, ennen kuin sain sen vaakalentoon. Ajoin konetta ehkä 20-40 kierrosta. Ilma oli aivan rasvatyyni, mutta sumuinen. Myös Kimmo saapui paikalle.


02.05.

Toiminta oli jälleen vauhdissa. Marko ajoi taistelukonetta kolme tankillista ja Kimmo yritti kaksi kertaa ajaa Lilleniä. Työntö ei riittänyt, vaan kone tuli alas suureen vesiläpeen, jonka vuoksi se oli sisältä aivan märkä. Toisella kerralla Lillen teki maassa pari kärrynpyörää. Tuuli oli mahdoton.


05.05.

Oltiin Oripäässä ajamassa. Mukana olivat mm. Risto, Erkki, Pekka, Kari Willberg ym. Risto ajoi New Yamamotoa. Melkein heti lähdön jälkeen moottori sammui ja kone meni laskussa katolleen. Sen seurauksena laskutelineet vääntyivät, runko repesi hieman ja kaikki polttoaineet valuivat sisälle. Marko ajoi Combat-konetta monta kertaa. Ilma oli vittumainen eli sateinen ja tuulinen, mutta sade lakkasi aika pian. Reissu oli tosi surkea.


09.05.

Lillen Racing Team oli vauhdissa Forssassa. Moottorina oli 2,5 cm³ Thunder Tiger ja se kyllä huomattiin koneen menossa. Kimmo ajoi mm. yhdeksän silmukkaa peräkkäin ja teki kaikenlaisia kieputuksia Lillenillä. Marko ajoi pari kierrosta kaarirakenteista Combat-konetta. Ilma oli kaikin puolin hieno.


12.05.

Combat-kone lensi jälleen. Marko ajoi viisi tankillista ja itse ajoin yhden tankillisen ihan alusta asti. Lähtökin sujui jo paremmin ja ajoin arviolta 50 kierrosta. Kentällä olivat mm. Kemppi, Kimmo, Vuolahti sekä Railon Kari. Ilma oli hieno ja aurinkoinen.


14.05.

Combat-kone lensi jälleen. Itse ajoin kaksi tankillista ja Marko ajoi ainakin tuplaten. Kentällä oli aika kova puuskittainen tuuli.


15.05.

Veneilykausi avattiin vaatimattomasti Särkilammella. Markon Pirana oli ainoa vene, joka toimi kunnolla. Marko ajoi noin viisi lenkkiä ja vene kulki nätisti ja kääntyi hyvin. Big Mama saatiin jopa käyntiin tavallisella startterilla ja vene oli jo vedessä. Homma loppui kuitenkin siihen, kun akselin lukitusnippeli hukkui ja potkuri kauhoi tyhjää.


Pirana käynnistysvalmiina

Pirana ja Cipolla


18.05.

Big Mamaa yritettiin ajaa myös tänään. Moottori saatiin hyvin käyntiin, mutta se sammui joka kerran muutaman metrin päässä rannasta.


19.05.

Tänään Big Mamaa todella ajettiin. Alussa oli sama vika kuin eilenkin, mutta se katosi, kun polttoaineen painesyöttö otettiin pois. Vesi roiskui ja lensi kaaressa, kun vene sahasi ympäri lampea. Näky oli todella mahtava, kun Marko kaahasi veneellä. Kerran meinattiin ajaa Nokan laituriin ja kysymys oli vain muutamasta metristä. Itse kokeilin kerran, mutta en saanut vielä tuntumaa. Homma toppasi siihen, kun kaasuservo lakkasi toimimasta. Akselikiila repesi aika alussa, mutta ei ilmeisesti revennyt enempää muilla kerroilla ja vaurio on kai helppo korjata. Ilma oli tosi hieno, mutta aallokko koveni koko ajan.

Banshee lensi illemmalla. Nokalle oli vaihdettu 6,5 cm³ Webra.


20.05.

Pirana kulki Särkilammella jälleen. Marko ajoi pari tankillista ennen kuin pillin silikoniletku hajosi. Moottori ei pysynyt kiinni.


21.05.

Käytiin Tammelan lennokkikerhossa ja ajettiin siima-Mustangilla kumpikin yksi keikka. Liinaharjan rannasta saadaan ehkä uusi ajopaikka.


23.05.

Ajettiin Piranalla Vieremässä pari tankillista. Radiotilaan ilmestyi vesipisaroita. Ajot Särkilammella loppuivat siihen.


25.05.

Voodoo-koneet lensivät. Otin oman koneen ilmaan ihan alusta asti ja kone oli kiikkerä. Marko otti seuraavan keikan ja itse otin viimeisen, jolloin moottoripukki hajosi jo ehkä ilmassa. Vaurio on hankala korjata. Markon oma kone teki itsestään silmukoita ja kolme potkuria meni rikki. Tuuli oli tosi kova.


27.05.

Bull shit. Veneitä ei saatu ajettua kunnolla. Marko ajoi Saaren kansanpuistossa lenkin Piranalla ja kaatoi sen. Meillä ei ollut noutovenettä, mutta yksi pikkutyttö toi sen uimalla. Pyhäjärvellä oli myrsky ja Kuivajärvi oli aivan tyyni.


04.06.

Venejaosto oli jälleen vauhdissa. Liinaharjan rannassa oli liian kova aallokko, ja Pirana pomppi jo melkein tyhjäkäynnillä. Saaressa oli todella täydellinen keli. Big Mamalla ajettiin kaksi keikkaa ja molemmilla kerroilla se sammui järvelle, josta Marko joutui kahlaamaan sen. Moottorin säädöt olivat hyvin kohdallaan (paremmin kuin ennen) ja vene kulki aika mukavasti. Marko tahkosi Piranalla monta kertaa ja itsekin ajoin sitä. Sitten jotkut mulkut tulivat pyörimään moottoriveneellä lähelle, mikä nostatti kovan aallokon. Pirana kaatui kerran.


08.06.

Lillen Racing Team in Action eli Lillen lensi Forssan kentällä kaksi lenkkiä. Ajoin itse jonkin verran, muuten Risto lennätti konetta. Kolmannella kerralla korkeusperäsimen toinen puolisko hajosi.

Venejaosto oli taas vauhdissa Liinaharjan rannassa. Aallokko ei ollut suuri, mutta se haittasi kuitenkin niin paljon ajoa, että oli pakko lopettaa. Mamalla ajettiin pari lyhyttä lenkkiä ja samoin Piranalla, joka kaatui kerran.


09.06.

Venejaosto oli vauhdissa Saaren kansanpuistossa. Piranassa oli käyntivaikeuksia. Veneestä loppuivat akut keskellä järveä ja se jäi ajamaan ympyrää. Meikäläisen piti mennä kumijollalla perään ja kaataa Pirana airolla. Big Mamalla ajettiin aluksi pari lyhyttä lenkkiä ja sitten pari pidempää ajoa. Soutukertoja kertyi aika monta. Ilma ja keli olivat ihanteelliset. Mukana olivat myös Pekka ja Lindénin Penan perhe.


13.06.

Big Mamalla ajettiin kolme ja Piranalle noin kuusi kertaa Saaren kansanpuistossa. Pekka ajoi OBS:llä ja itse meinasin ajaa Mamalla Jammua ja Pekan hydroa päin. Picossa oli käyntivaikeuksia, ja se sammui usein.


18.06.

Lillen lensi Forssan kentällä kolme kertaa. Puikoissa oli Lehtelän Pekka ja meikäläinen. Kone on kuulemma kaikkea muuta kuin traineri. Illemmalla tapeltiin veneiden kanssa ilman sanottavampia saavutuksia. Big Mama 20 oli mukana.


Upouusi Big Mama

Big Mama Saaren kansanpuistossa


Pommin kestä pikku-Big Mama

Marko tarkastamassa pikku-Big Mamaa


20.06.

Yamamoto kolaroitiin Forssan kentällä. Noususta kone teki kärrynpyörän. Potkuri ja moottoripukki menivät poikki ja gelcoat-pintaan tuli säröjä. Puikoissa oli Lehtelä.


New Yamamoto korjattuna

The New Yamamoto loistokunnossa


21.06 - 22.06.

Veneet olivat mukana mökillä ja rannassa oltiin lähes 12 tuntia kahden päivän aikana. Molemmat Mamat kulkivat hyvin, varsinkin pienempi, joka on melkein isoa nopeampi. Pikkuhydro jätti jälkeensä noin kaksi metriä korkean ja viisi metriä pitkän vesihunnun. Isollakin Mamalla ajettiin paljon ja tankit pystyttiin ajamaan melko tyhjiksi. Ainoana riesana olivat hyttyset. Myös yleisöä riitti.


29.06.

Lennätystä oli taas Forssan kentällä. Combat Sergein moottoripukki hajosi jälleen. Risto ajoi 6.5 cm³ motille tehdyllä koneella viisi keikkaa. Ilma oli pilvinen ja tuulinen.


30.06.

Lillen lensi Vieremässä. Ajoin konetta aivan yksin. Ensimmäisellä kerralla se lensi todella hyvin ja sitä oli helppo ajaa. Toisella kerralla kone oli kaarrossa ja oikaisin sen väärin päin. Seurauksena tuli pari pientä halkeamaa korkeusperäsimeen. Kolmannella kerralla oli jo kovat ylätuulet ja kone aloitti tyypilliset temppuiluohjelmat johtuen tasapaksusta profiilista. Lillen karkasi hallinnasta heti alussa, tehden silmukoita aivan itsestään. Se päätyi rajujen temppujen jälkeen 500 metrin päässä olevaan metsään ja löytyi neljä metriä korkeasta koivusta. Siiven torsio meni kasaan ja korkeusvakaajan toinen puolisko hajosi.


04.07.

Valikoima suomalaisia voimasanoja. Veneily on syytä lopettaa vähäksi aikaa. Kumivene on paskana. Veneen peräsin meni kyljestä läpi lähellä rantaa Saaressa.


07.07.

Oltiin Laakasalossa katsomassa Laakasalo Grand Prix -venekisoja.


13.07.

Siimakalusto oli lähes kokonaisuudessaan Vieremässä. Sergei, Super-Mustang ja pikkucombat lensivät kukin useita kertoja eivätkä hajonneet.


14.07.

Big Mama ja Pirana liikehtivät Kuivajärvellä. Cipollassa oli käyntivaikeuksia. Molemmissa veneissä radiolaatikot olivat puolillaan vettä. Pekka ajoi myös OSB:tä uimarannassa. Ilma oli hieno ja vesi oli lämmintä.


16.07. - 17.07.

Marko ajoi mökillä hydrollansa, kunnes Cipolla räjähti toisena päivänä. Onneksi on uusi moottori odottamassa.


Photo by Jari Vehmaa

Pirana vauhdissa


23.07

Lennokkikalusto oli ilmassa. Kolmesta siimiksestä vain yksi säilyi ehjänä. Pikkucombat ei lähtenyt ulkopuoliseen silmukkaan ja siipi meni keskeltä poikki. Ajoin Sergeitä kerran ja kone teki läpilaskun heinäpeltoon. Kun Marko ajoi sitä, niin laskussa tammilistat menivät poikki. Lillenissä on uusi perä ja se kyllä huomattiin, koska lennosta ei tullut mitään. Hallitsemattomassa laskussa runkokaari ja sivuperäsin menivät rikki. Seuraava lennätys onnistui tosi hyvin ja kone lensi nätisti. Kolmannella kerralla korkeusperäsimen työntötankoon tuli vikaa ja kone oli aivan mahdoton. Runkoon tuli halkeamia.


26.07.

Lillen lensi kaikkiaan neljä kertaa ja perä hajosi kaksi kertaa. Kone on miellyttävämpi, kun siinä on säädettävä kaasu. Siipiheikko ja Mustang lensivät. Fujista vääntyi neula.


27.07

Forssan kentällä oli jälleen toimintaa. Risto ajoi Willbergiltä saamaansa mopoa, joka tuli ketoon, koska akut olivat ilmeisesti lopussa. Pekka ei saanut moottoriansa kunnolla käymään. Lillen lensi hyvin vain kerran ja ajoin sitä taas hieman. Toisella kerralla huonon heiton jälkeen kone tuli alas ja samana päivänä tehty peräsin irtosi nätisti. Lennätyksen jälkeen Risto ja Kaleva rupesivat nahistelemaan. Ilma oli pilvinen ja tuuli oli kova.

P.S. Marko ajoi kaksi kertaa mustaa Mustangia, josta lopuksi tehtiin vapaasti lentävä ja kone tuhoutui täysin.

P.P.S. Osat löytyvät reunamerkin alta.


28.07.

Lillen hajotettiin jälleen. Vastaan ohjaus ei mene päähäni. Moottori irtosi tuliseinineen ja repi hieman nokkaa. Marko ajoi kaksi tankillista Super-Mustangilla. Myös Jaakkola, Mutikainen ja Jussi räpelsivät.


03.08.

Big Mamaa ja Piranaa ajettiin Kuivajärvellä. Piranassa oli uusi Picco. Alussa oli tappelua moottorin kanssa. Pilli oli ihan liian pitkä. Big Maman iso Picco saatiin helpolla käymään. Maman radiotilassa oli melkoisen paljon vettä, eikä tiedetä mistä se sinne pääsee.


Photo by Jari Vehmaa

Big Mama noutoveneen hinauksessa


10.08.

Lennokkitoiminta oli täydessä vauhdissa Oripäässä. Mukana olivat Risto, Willberg, Erkki, Palm, Jussi ja meikäläiset. The New Yamamoto lensi vihdoinkin. Risto otti ensimmäisen keikan, trimmasi koneen ja teki kaikenlaisia temppuja. Lasku oli päivän paras. Toisella kerralla ajoin itsekin konetta yli vuoden odotuksen jälkeen. Kone pysyi aika hyvin hanskassa ja ajoin sitä muutaman minuutin yhteensä. Myös Erkki ajoi sitä ja totesi, että se on kova temppukone. Marko lennätti siimakonetta vähemmän onnistuneesti, ja samoin kävi Jussin siimarukkinsa ja Siipiheikkonsa kanssa. Kentällä tapahtui myös vahinko. Kari törmäsi minuun ja Ristoon Clipped Wing Cupillaan, mutta ei saanut aikaan pahaakaan vahinkoa. Ilma oli aluksi pilvinen ja tuulinen, mutta parani koko ajan. Mukana oli myös jokin videoporukka.

Photo by Jari Vehmaa Photo by Jari Vehmaa

Photo by Jari Vehmaa

11.08.

Oltiin ajamassa veneitä Särkilammella. Big Mamassa oli käyntivaikeuksia. Piranalla ajettiin muutama tankillinen. Saatiin selville, mistä vesi pääsee Maman radiotilaan.


13.08.

Ajettiin Piranaa Särkilammella. Oltiin ajettu muutama reissu, kun jotkut perkeleen mulkut räyhäsivät ja ajoivat meidät pois. Ei viitsitty jäädä aukomaan päätämme. Onneksi maailmassa on hyväntahtoisia ihmisiä??!!


17.08.

Pirana kulki Mäkilammilla. Ongelmana oli se, että adapteri ei pysynyt kiinni.


24.08

Pirana kulki Mäkilammilla. Silikoniletkunpätkä hajosi monta kertaa ja alumiininen moottorin kiinnityslevy hajosi myös. Kaasunsäädössä on vain kaksi vaihtoehtoa: auki tai kiinni. Myös Big Mama oli mukana, vaan vääntöä ei löytynyt.


28.08.

Big Mama ja Pirana olivat mukana Mäkilammilla. Ei mitään mainitsemisen arvoista.


01.09.

Oltiin Maskussa katsomassa HR SM4.


15.09.

Harrastettiin siimaräpellystä Vieremässä. Tumppasin Sergein ketoon lähdöstä silmukan kautta. Huiska meni poikki.


28.09.

Forssan lentokentällä oli FSIY:n 25-vuotisnäytös. Kimmo pätki Marabunsa kappaleiksi jo ennen näytöksen alkua. Moottori oli sammunut myötätuuliosuudella ja Kimmo käänsi koneen vastatuuleen, jolloin se menetti liikaa korkeutta ja tuli alas. Risto ja Senttilä lennättivät myös rc-koneita ja Marko ajoi siimakonetta.


05.10.

Lennokkitoiminta oli jälleen vauhdissa EFFO:n kentällä. Pikku-Rookien ensilento onnistui hyvin ja kone lensi pari kertaa. Itsekin ajoin sitä, mutta homma ei onnistunut.


12.10.

Kentällä oli jälleen toimintaa. Pekan Piper Cub J-3 lensi ensimmäisen kerran. Konetta ei tarvinnut edes vetää kunnolla, kun se jo irtosi. Myöhemmin kone hiukan kärsi, mutta ei pahasti. Pikku-Rookie lensi kuusi kertaa, joista otin kaksi laskua ja yhden nousun. Ajaminen ei tuottanut enää suurtakaan vaikeutta ja homma pysyi hanskassa, vain pari kertaa tuli hämminkiä. Kone lentää hyvin, eikä sillä ole nousupyrkimyksiä, kuten Lillenillä.


Photo by Jari Vehmaa

Pikku-Rookie valmiina koelennolle


Photo by Jari Vehmaa

Palm Pekan Piper Cup J-3


14.10.

Rookie lensi Vieremässä. Alku sujui hyvin ja kone pysyi hallinnassa, kunnes se pääsi liian kauas ja katosi näkyvistä. Kone oli tullut ojanpenkkaan aivan pystysuoraan. Laskutelineet väänsivät muutaman halkeaman pohjaan, ei muuta!!


20.10.

Rookie pätkittiin atomeiksi tänään kentällä. Kone jäi vasempaan kaartoon, vaikka sauva oli täysin oikeassa laidassa. Siivekkeissä oli ehkä vikaa tai jotain muuta. Runko meni ihan atomeiksi.


10.11.

Rookieta yritettiin lennättää, mutta homma loppui siihen, kun korkeusperäsimen työntötanko katkesi. Onneksi koneen ei käynyt kuinkaan.


23.11.

Rookieta ajettiin Forssan kentällä. Kone lensi viisi lenkkiä, joista itse otin kolme laskua, ja yksi onnistui nappiin. Ensimmäisellä lenkillä kone teki ihmeellisen syöksykierteen, joka jäi selitystä vaille, toinen muljahdus tapahtui myöhemmin Ajoin taas ihan hyvin, eikä vaikeuksia ollut. Kone kärsi hieman: nokkapyörä hukkui ja nokkatelineen jousi meni pohjasta sisään, ei muuta. Jussilla oli Hippo mukana.


22.12.

U-control is back. Molemmat Voo Doo-siimikset pätkittiin kentällä. Moottorit irtosivat molemmista koneista.


29.12.

Lennätettiin koneita Vieremässä. Marko ajoi Bansheeta pari kierrosta, laskussa huiska meni poikki ja runkoon tuli railoja. Rookie ei oikein jaksanut nousta. Jussi ajoi Hipolla pari keikkaa.


30.12.

Pidettiin lentokauden päättäjäiset Vieremässä. Rookie kärsi jonkin verran vaurioita. Siivenpää irtosi, runkoon tuli railoja ja potkuri meni rikki. Pekka lennätti hyvin omaa konettansa, samoin Jussi, joka myöhemmin pätki Markon Lillenin.


Photo by Jari Vehmaa

Viimeinen kuva Lillenistä ennen tuhoa

Photo by Jari Vehmaa

Rookie Lehtisillä
Valitse:

RC-päiväkirjan alkuun Seuraava vuosi Edellinen vuosi
Copyright © 2002-2024 Jari Vehmaa. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivut päivitetty viimeksi 15.03.2015

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!