1990

04.03.

Ajoin kolme keikkaa Super Mini Trainerilla, joista kaksi oli tynkälentoa. Viimeisellä kerralla korkeusvakaaja irtosi, kun kone laskeutui hallitsemattomasti Lehtisten ladon taakse.


13.04.

Heitin pari lyhyttä käsiheittoa Gentle Lady:llä Forssan lentokentällä.


14.04.

Aamulla otin muutaman käsiheiton Gentle Lady:llä. Iltapäivällä Marko ajoi Mustangia kaksi kertaa. Koneen nopeus oli noin 80-100 km/h. Lennätimme Gentle Ladya ja Blue Phoenixa Vieremässä. Testasimme kerhon uutta kumiritsaa. Gentle Lady:stä irtosi korkeusvakaaja liimauksista, eli ei sen suurempia vaurioita.


15.04.

Gentle Lady oli mukana Vieremässä. Koneella otettiin noin kymmenen kumihinausta. Siihen ei tullut vaurioita. Tuuli koveni koko ajan, ja homma loppui siihen. Asetuskulma ei ole vielä trimmissä.


21.04.

Gentle Lady oli mukana Vieremässä. Koneella lennettiin vajaat kymmenen hinausta. Korkeusvakaaja ei tahdo pysyä kiinni. Tuuli pyöri ihmeellisesti.


22.04.

BCS 21 oli mukana Venesillalla. Ajokertoja kertyi noin puoli tusinaa ja moottori saatiin jonkinlaiseen trimmiin. Lopuksi radiotilassa oleva vesi aiheutti sekoilua. Veneilykausi katsottiin avatuksi.


Photo by Jari Vehmaa

Forssa Boat Racing Team pitämässä taukoa


03.05.

Mustangin runko hajosi kentällä.


05.05.

Gentle Lady lensi Vieremässä kolme lyhyttä lentoa. Viimeisellä lennolla kone törmäsi navetan seinään ja runko hajosi nokasta.


09.05.

Gentle Lady lensi Vieremässä. Otin koneella 15 ritsahinausta. Kaikki lennätykset menivät hienosti, eikä vaurioita tullut. Kone osui kerran sähkölankoihin. Ilma oli ehkä liian tyyni ritsahinaukseen.


11.05.

Gentle Lady liiteli jälleen Vieremässä. Koneella otettiin vain muutama hinaus ja käsiheittoja. Marko oli puikoissa ja pyrstö lähti irti.


19.05.

HR SM-1 osakilpailu pidettiin Paimiossa, jossa BCS 21 oli mukana A-luokassa. Harjoituksissa radion kantama loppui ja vene meni kaksi kertaa rantapenkkaan. Toinen tassu hajosi hieman. Neljä muuta hydroa meni rikki samoissa kilpailuissa.


Photo by Jari Vehmaa

Veljekset Paimion kisoissa


27.05.

Gentle Lady:llä otettiin noin 20 hinausta Vieremässä. Pisimmät ajat olivat noin 1 minuuttia ja 35 sekuntia.


28.05.

Gentle Lady:llä otettiin 18 ritsahinausta Vieremässä. Pisin keikka oli noin kolme minuuttia.


29.05.

Gentle Lady:llä otettiin noin 15 ritsahinausta kentällä. Lentoajat eivät olleet kovinkaan pitkiä. Pari kertaa kone jäi kauas viljapellolle. Paikalla oli Dr. Pepper.


01.06.

Gentle Lady:llä otettiin 21 ritsahinausta kentällä. Nostoja oli jonkin verran.


02.06.

Gentle Lady:llä otettiin kaksi ritsahinausta samoin kuin Vikingillä, josta hajosi pyrstö. Tuuli oli tosi kova.


03.06.

Gentle Lady:llä otettiin vain yksi ritsahinaus kentällä. Tuuli oli puuskittainen ja se pyöri.

Iltapäivällä veneiltiin Saaressa. BCS 21 kulki mukavasti ja radiot toimivat hyvin. Kaasutin löystyi lopussa. FCS 90:llä oli käynti- ja käynnistysongelmia. Mukana oli TMV.


04.06.

Gentle Lady:llä otettiin 13 ritsahinausta kentällä. Tuuli oli kohtalainen, jolloin kone nousi korkealle hinauksesta. Lennot olivat muutaman minuutin luokkaa. Nostoja oli mukavasti. Lentoja on takana noin 135.


07.06.

Gentle Lady:llä otettiin kymmenen ritsahinausta kentällä. Tuuli oli taas aika kova. Yksi kellotettu lento oli 3 minuuttia ja 4 sekuntia.


09.06.

Gentle Lady:llä otettiin kymmenen hinausta kentällä. Keli oli aurinkoinen, mutta kone ei kuitenkaan lentänyt pitkiä aikoja. Tuulen suunta vaihteli paljon.


10.06.

HR SM-2 osakilpailu oli Laitilassa. BCS 21:llä oli käyntivaikeuksia. Pisteitä saatiin seuraavasti A- luokassa: 0 + 0 + 0 + 25. Tällä pistesaalilla heltisi neljäs eli viimeinen sija.


17.06.

Trigger 90 oli mukana Saaressa. Käyntiongelmia oli jonkin verran alussa. Vene käärmeili löystyneen ohjausservon takia. Homma lopetettiin, kun ponttoonien saumat alkoivat revetä.

Gentle Lady:llä otettiin kymmenen hinausta. Viimeinen lento oli noin kaksi minuuttia.


18.06.

Gentle Lady:llä lennettiin 15 pitkää lentoa. Toivolan pojat ajoivat oman Super Mini Trainerinsa Loimijokeen, mutta saivat sen ehjänä takaisin (uimalla). Lentoja on nyt takanapäin omalla koneelle arviolta 180.


20.06.

Gentle Lady:llä lennettiin 15 lentoa. Keli oli mahtava. Pisin lento oli noin 20 minuuttia, muut olivat luokkaa 2-5 minuuttia. Mukana oli Kassu.


21.06.

Gentle Lady:llä lennettiin 11 lentoa. Ilma oli kaunis, mutta lentokeli oli huono. Kone ei pysynyt ilmassa.


24.06.

Gentle Lady:llä lennettiin 34 lentoa, joista 27 ajettiin kentällä ja loput Jussilla. Jussin Hipossa oli painopisteongelmia. Ilma oli tosi kuuma ja painostava. Lentoajat olivat 2-4 minuuttia. Lentoja on takanapäin arviolta 245.


01.07.

Gentle Lady:llä lennettiin 20 lentoa. Pisin lento oli noin kymmenen minuuttia. Pekalla oli mukana Blue Phoenix. Super Mini Trainerilla oli vuorossa kolmas koelento. Kone on nopea ja kiikkerä. Toisella lennolla kone katosi viljapeltoon, eikä se löytynyt vasta kuin lentokoneesta käsin. Koneen puikoissa oli J. Heinämäki.


06.07.

Gentle Lady:llä lennettiin kaksi lentoa. Ilma oli lämmin ja kostea.


08.07.

Gentle Lady:llä lennettiin 13 lentoa Forssan lentokentällä. Keli oli levoton. Pyrstö irtosi, kun kone kolahti viimeisessä laskussa asfaltille.


13.07.

Gentle Lady:llä lennettiin yksi lento Forssan kentällä. Tuuli oli poikittainen ja kova.


17.07.

Gentle Lady lensi kaksi lentoa Forssan lentokentällä. Tuuli oli mielettömän kova. Koneeseen ei ollut oikein minkäänlaista ohjaustuntumaa. Toisessa laskussa peräsinlappu ja siipi murtuivat.


19.07.

Gentle Lady:llä lennettiin viisi lentoa kentällä. Keli oli huono. Lentoja on takanapäin noin 288.


22.07.

Jussi pätki pikku-Rookien Vieremässä. Vain siipi ja pyrstö jäivät koneesta jäljelle. Gentle Lady lensi viisi lentoa kentällä. Ajat olivat alle minuutin.


23.07.

Gentle Lady lensi 15 lentoa. Keli oli hyvä, vaan kone ei lentänyt. Parhaat ajat olivat 2 minuuttia ja 13 sekuntia ja 2 minuuttia ja 18 sekuntia. Koneessa on edelleenkin asetuskulmaongelmia?


25.07.

Gentle Lady:llä otettiin 22 hinausta kentällä. Parhaat ajat olivat 2 minuuttia ja 16 sekunttia ja 2 minuuttia ja 14 sekunttia ja huonoimmat olivat alle minuutin.


28.07.

Gentle Lady:llä otettiin kolme hinausta lentokentällä. Tuuli oli kova, mutta kentänsuuntainen.


29.07.

BCS 21:llä veneiltiin Saaressa. Käyntiongelmia ei ollut, kun nitroa oli 15%. Moottori käy huonosti katteen kanssa, joka tuntuu olevan liian ilmatiivis. Keli oli hyvä.


01.08.

Gentle Lady:llä lennettiin viisi lentoa Forssan lentokentällä. Tuuli oli aika kova, mutta kentänsuuntainen. Ajat jäivät alle 40 sek.


02.08.

Gentle Lady:llä ajettiin kahdeksan lentoa.


12.08.

Gentle Lady:llä ajettiin kolme lentoa. Ajat olivat 40-50 sekuntia.


15.08.

Gentle Lady:llä lennettiin viisi lentoa. Ilma oli tyyni ja hiostava. Ajat olivat alle minuutin.


25.08.

FSIY:n 30-vuotisjuhla oli kentällä. Gentle Lady:llä lennettiin kolme lentoa, joista yksi ajettiin yleisön edessä. Keli oli lämmin ja pilvinen, ja jopa nostoja löytyi.


01.09

Gentle Lady:llä lennettiin seitsemän lentoa kentällä. Ilma oli tosi hieno, löytyi jopa nostojakin. Myös Senttilä oli paikalla Mersun kanssa.


Photo by Jari Vehmaa

Senttilän Mersu


02.09.

HR SM-3 osakilpailu oli Maskussa. Taas oli kiusana tuttuja radiohäiriöitä ja BCS 21 meni rantaan ja rikkoutui pahasti. Kaiken lisäksi moottori kävi pitkään kuivana kovilla kierroksilla.


16.09.

Gentle Lady:llä otetiin kaksi ritsahinausta apumoottori sammuksissa ja neljä lentoa moottori käynnissä. Kone lentää hyvin paitsi, että se on vähän nokkapainoinen. Täysi veto saa olla koko ajan päällä. Tankkisysteemi sohlasi. Mukana olivat Toivolan pojat ja heidän uusi Playboy-old timer.


Photo by Jari Vehmaa

Toivolan veljesten Playboy ja takana oma Piper Cub


30.09.

Gentle Lady:ssä oli uusittu moottoripukki. Kone kulki lujaa, kaikkiaan kolme lentoa. Viimeisellä lennolla koko siipi meni flutteriin ja kone tuli ohjauskyvyttömänä maahan asti. Vahingot olivat yllättävän pieniä rajunnäköiseen maahantuloon verrattuna.
Valitse:

RC-päiväkirjan alkuun Seuraava vuosi Edellinen vuosi
Copyright © 2002-2024 Jari Vehmaa. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivut päivitetty viimeksi 08.12.2014

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!