CLONEPAC – Muistimoduli Futaban F-sarjan lähettimiinCLONEPAC-muistimodulia on saatavana kahta eri mallia; 4 ja 16 kilobitin versiot. Alla olevissa taulukoissa on esitetty kuinka monta lisämuistipaikkaa eri lennokeille muistimoduli lisää eri lähetintyyppeihin.

16 kilobitin moduli:

FC-28 V3.x FC-28 V2 FC-18 V3.x FC-18 V2 FC-16 FF-8
1 lennokki 4 lennokkia 11 lennokkia 12 lennokkia 25 lennokkia 8 lennokkia

4 kilobitin moduli:

FC-28 V3.x FC-28 V2 FC-18 V3.x FC-18 V2 FC-16 FF-8
? - ei ole testattu ? - ei ole testattu ? - ei ole testattu 3 lennokkia 6 lennokkia ? - ei ole testattu

CLONEPAC-muistimodulin pituus on mitoitettu siten, että lähettimen alkuperäinen muoviluukku sopii paikoilleen vielä modulin asennuksen jälkeen.

Muista käsitellä CLONEPAC-muistimodulia varovaisesti ettei se vaurioidu staattisesta sähköstä. Lähettimestä pitää ehdottomasti olla virta katkaistuna asennettaessa CLONEPAC-muistimodulia.

Asennuksessa pitää olla erityisen huolellinen, että lähettimen piikkirimat osuvat 1:1 muistimodulilla olevan vastakappaleen kanssa, koska liittimet eivät ole itseohjautuvia. Modulin virheellinen asennus saattaa vahingoittaa sitä tai lähetintä. Asennus käy parhaiten pienillä kärkipihdeillä. Huomioi alla olevasta kuvasta modulin oikea asennussuunta; piirilevyn komponenttipuoli tulee antenniin päin:

Kaikki CLONEPAC-muistimodulit on testattu ja alustettu omassa FC-18-lähettimessäni, jolloin alustustoimenpiteitä ei enää tarvitse tehdä mikäli moduli tulee käyttöön samaan lähetintyyppiin.

Muihin lähetintyyppeihin asennettessa lähetin mitä todennäköisemmin alustaa muistimodulin uudelleen, koska muistipaikkojen määrä ja sen sisäinen rakenne vaihtelee lähetintyypeittäin.

Kyke lähettimeen virta päälle. Lähettin havaitsee uuden muistimodulin, jolloin näytölle (FC-18 -lähetin) tulostuu:

Painettaessa [ SET ] lähetin alkaa muistimodulin alustuksen, mikä näkyy juosevina nuolina näytöllä (FC-18 -lähetin):

Alustuksen päätyttyä uudet muistipaikat ovat käytettävissa ja ne voidaan ohjelmoida. Kysy saatavuus ja päivän hinta s-postilla: jari.vehmaa(at)luukku.comValitse:

RC-päiväkirjan alkuun
Copyright © 2002-2024 Jari Vehmaa. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivut päivitetty viimeksi 04.01.2015

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!